September 10, 2011

PKNS (Pe Kejadah Nak Sokong). Ke guane??

Sejak-sejak first game kenduri besor,
Gua nampak sign board Sime Darby pun gua ase nak cium bontot lembu.
Perghhh..nasib baik ah gua nye bangang tak abis install lagi..
Yela bai.
Gua gumbira kot…
Gua dah sembang berapi bagai lagi before setat game.
Kang kalu tak bagi 3bijik iatu,
Mahunye gua tak makan nasi lauk ikan singgang seminggu sebab ferras sangat weh..


247952586 kali tengok ulangan gol brader2 team gua wat gol pun gua sikit pun tak rase nak muntah.
Jauh sekali rase nak cirit..
Tapi siyesli..
Gua memang tak tipu ah.
Second gol aitu bapak cantek woi..
Mulut gua jangan citer la.
sampai ari ni pun tak brenti lagi menganga.
Bukan kes gusi bengkak gigi baru nak tumbuh..
Gua bukan hape..
Kalu ayam jantan bapak gua bertelur pun gua leh caye lagi.
Ni memang susah ah nak caye team gua pun ade Lampark.
Jarak gol gua malas ah nak sembang jauh camne.
Kalu gua jalan kaki makan choki2 dari tempat sepak ngan tiang gol memang sempat abis la..
Siyes nih!

Okeh.okeh.
Sembang mende yang da lepas taun depan pun tak abes lagi,kan.
Tengokla…
Sampai ari nih citer kehebatan greatest comeback time piala FA pun tak basi-basi orang duk canang ke hulur ke hilir.
Tu belum sembang tang kehebatan Daudsu, berbuih mulut pun belum tentu puas.
Kan3!

Sejarah tetap sejarah..
Cerita yang bakal terjadi pun tercetus dari sejarah..
Ape ada hal.
Kalu bukan sebab sejarah Jepun pernah jajah Malaysia,
Gua tak rase pun selipar jepun sengget setengah yang gua beli kat kedai Makcik Kiah janda tuh cukup pemes cam gini..
Gua-lu sume mane tau sejarah 3-0 ari tu bakal tercipta lagi malam nih?
Ye dok?
Haiishh..Kalu 3-0 lagik malam nih,
Memang ramai ah bogel lari keliling umah..
Eksaited woi.
Tapi gua predict 2-0 jek bai..
Bukan hape.
Gua berbulu ngan nombor 3 nih…
Yela. Bleh bernanah gua punye taik telinga..
Muak duk hadap misi 33 yang nampak kelaut...
Ha ha! Lu kalu kene buat taik ngan team abg polis malam nih,
Lu baek kawan ngan doremon je la Red Giant..
Ade gak pekdahnye!

Haissh..
Tersembang berapi la plak..
Gua bukan bekas player kebangsaan..
Gua bukan bekas jurulatih..
Gua bukan FANATIK..
Tapi semangat kenegerian dalam diri gua tak pernah pudar..
Walaupun 4taun sudah gua merantau..
Selagi team gua bernyawa,
Selagi tuh demam Piala Malaysia takkan kebah dari diri gua..
Demam bukan sebarang demam.
Demam semangat yang berkobar-kobar..

Ayuh!
Penuh kan stadium keramat kita malam ini..
[topup jek naek..rege tiket maintain cun~
Ayuh sang Penyu..
Doa kami sentiasa mengiringi..
PKNS ( Pe Kejadah Nak Sokong) dibunuh sajer..!!

Gua takde misi 33 pun gua idup jek.~

Kite berpisah jarak.
Tapi semangat dan doa tetap bersama.


Salam dari gua, pelajar taun akhir UTM skudai.. =p

p/s : ambe org kit ayong jek.mari lajor jauh…senin nih setat kuliah..doa ke ambe sinim etek la saim2..

3 comments:

hanna.dotter said... [Reply to comment]

ramai like toww..komen xdop sutir habuk..

alif haris said... [Reply to comment]

ohai senior utm skudai :)

hanna.dotter said... [Reply to comment]

wah.hai.hai.excited la plak weh.haha