September 05, 2011

Sime Darby DIBUNUH saje!

First game pun tak nampak rupa lagik..
Tapi gua da lame bau Bukit Jalil..
Perrgghh…
Gua da mule konfius nih…
Enjin pun tak setat lagik, tapi camne gua da ready ngan gear 5 nih?
Haiisshh..
Gile tak gile..
Ni bukan penyakit kudis bai!
Jauh sekali penyakit kurap..
Panau pun bukan!
Ni la orang panggil demam woi!
Ape ke bangang penyakit cam gini pun tak leh nak detect…
Sile kagum ngan penyakit gua nih!


Aisemen!
Mentang2 gua sebut demam, kang petang nih ade lak beliau2 bertopeng datang sembur nyamuk aedes kat umah gua.
Tak perlu.Tak perlu.
Tak perlu nak caring loving ngan gua sangat la..
Gua demam PIALA MALAYSIA jek bai!
Dengar cite edisi 33.Ye dok?
Ape ada hal edisi 392786129639 sekali pun!
Yang penting team gua menang..
Haram jadah kalu setakat menyalak berapi dengan jersi 33 tapi maen cam taik, memang spesis muka tak siap ah..

Jangan tak tau malam ini,
Sebanyak 8 perlawanan yang membabitkan 4 kumpulan akan dilangsungkan..

Kumpulan A
JOHOR vs KEDAH
SABAH vs PERAK

Kumpulan B
SIME DARBY vs TERENGGANU
PKNS vs NEGERI 9

Kumpulan C
SARAWAK vs KELANTAN
JOHOR FC vs FELDA UTD.

Kumpulan D
PDRM vs KUALA LUMPUR
T-TEAM vs SELANGOR

Hape yang gua perati berdasarkan musim2 yang lepas,
Perlawanan 1st nih memang menjadi nadi kepada sesebuah pasukan
Kalu da 1st match pun kene bantai 8-2,
Bukan setakat nadi yang putus, urat kentut pun terseliuh same..
Yela!
Sape de slera nak tengok kalu da awal saingan pun guna nyawa ikan nak bernafas..
Baik duk umah lastik burung bagi babi mampus..
De gak pekdahnye.
[betol la weh angry bird men cam gitu!~

Belum setat musim mengawan pun da banyak spesis hanjeng menyalak..
Gua demam jek.
Gua tak menyalak..ha ha ha!
Da kalu surat kabar ari2 duk tayang cerita pasal keeper pak jakpor bukan name sebenar, lembu umah gua kalu pandai bace paper pun leh muntah..
Dari citer mintak pelepasan bermaen bersama team negeri sampaila cerita putus tunang ngan si jejari buluh runcing tuh..
Tapi sedar tak sedar,
Mende2 nih la yang lagi menghangatkan suasana piala Malaysia kite taun nih..
Hape yang gua harap jangan sekadar hangat kontrovrsi tapi mutu permainan lagi terok dari Pahang!
[tetibe jek!~

Gua taknak sembang.
Tapi gua iklas.
Gua memang seratos doploh persen ah menyokong pasukan negeri gua.
Yea…
Mereka2 bukan bapak gua, bukan laki gua, bukan sape2 dalam idup gua..
Tapi gua yakin gua leh letak gua punye harapan kepada mereka2.
Kite sume tau..Gua-lu sume tau.
Gua nye team takde persiapan yang membanggakan menjelang sepak mula piala Malaysia..
Walaupun gua kadang2 mempertikaian kepincangan pihak pengurusan team kesayangan gua utk mengatur perlawanan persahabatan sebelum ini, tapi gua tak pernah mahu berundur sebelum berjuang.
Kami bukan calang-calang pasukan..
Kami ade maruah..
Kami ade kelebihan..
Kami bawa harapan, bawa semangat, bawa impian..
Kami la the lagend of the comeback!
Gua orang ganu la beb!~
Mati idup semula pun memang gua tak sokong ah team laen!
oowwwhhh...
SIME DARBY dibunuh saje!!

Sedak kalu leh ke GANU nih!

Memang dah tiba masenya kite tinggalkan dulu angan2 menyaksikan dolah beraksi di QPR, Jamal di Cardiff city, Anuar di Persibb bandung..

Welcome PIALA MALAYSIA!

7 comments:

Anonymous said... [Reply to comment]

gud luck ganuuuu!!

KamalPeteh said... [Reply to comment]

peteh ganu peteh!! terbaiiiikkk bro

hanna.dotter said... [Reply to comment]

berehhhh...sek ite blake!

Norhafsham said... [Reply to comment]

ganu kite^^

hanna.dotter said... [Reply to comment]

hor..hor...mangat molek sek ite..

alif haris said... [Reply to comment]

eh sime darby nk hidup jugak hehehe

hanna.dotter said... [Reply to comment]

ek?yeke?nmpak cm lemau sgt jek..kasi bunuh same dia la.hik3