August 29, 2011

CLICK FOR DUET RAYER!

Gua saje nak kencing lu.
Tak payah nak pasan sangat la gua nak kasi duet rayer kalu stakat usha gua punye blog.
Tunggu gua rompak bank dulu la kalu nak duet rayer.

“Gua buat open house esok.. Tapi gua serve 10 pinggan jek..8 untuk tetamu, 2lagi untuk gua”
Gua rase nak cirit jek sebab gua terlebih tacing ngan statemen fans Arsenal..
Musibah di akhir2 Ramadhan.
Ceit! Berseni gua punye ayat sampai nak MUSIBAH bagai plak an..

8-2 bai!
Oppocot..Gua tarik nafas.
Gua tahan kentut gua semata-mata nak maintain kan gua punye kekiutan..
Nasib bek gua tak tercekik karipap kentang yang gua tengah hadap neh.
Time nih gua bukak kamus dewan bahasa..
Sebab gua dah setat konfius nih ragbi ke badminton..

Oh. Futbol rupenye.
Gua tatau nak bagi reaction camne..
Kejap gua terlentang.kejap gua mencangkung..
Gua tak puas hati nape kaya sangat MU musim nih.
Banyak tuh duet raye MU kasi kat Arsenal…
Gua leh agak fans Arsenal mesti da hilang mud nak rayer an?
So, gua wakil JKK kampung gua menyeru  fans arsenal extern jek pose lu orang bleh sebulan lagi kalu dah rase taknak raya sangat kan..

Gua bukan fans MU.
Gua bukan fans budak skolah cam Arsenal..
Jauh sekali fans Selangor..
Menang, kalah ataupun seri tak bagi efek sekecik taik kuman pun pada gua..
Gua masih dalam mud nak rayer yang membuak-buak dan hangat..
Sehangat cekodok yang baru masak..

Hape yang gua nak bangga.
Gua terima 1 kad rayer taun nih..
Ape ada hal 1 pun nak kecoh..
Gua taknak la riak. Tapi yang gua punye 100 sebenarnye..
Posmen tak jumpa cari lak rumah gua nak hantr lagi 99 keping…
Lu orang jangan nak sembang sangat la.
Lu orang 1 keping pun takde. Haktuih!

Gua tak sabar nak tengok kampung gua terbakar.
Telinga gua da bernanah neh.
Setat jek lepas azan, beliau2 kat kampung gua nih da setat berghairah bersama mercun..
Agak ah!
Banyak setan da keluar lepas azan tadi.Ye dok?
Untuk first time gua rase bunyi mercun ni lagi kuat dari bapak gua punye kentut.
Selalu bapak gua yang menang!

Ketupat. Rendang. Lemang.
Klasik n old version.
Tapi menu nih semua ada kat rumah gua esok..
Sah. Gua konfem kedarah lagi esok.


Gua da setat mabuk dengan ucapan raya..
Gua usha FB pun penuh dengan ucapan raya..
Gua dah nak terjebak same nih.
SELAMAT HARI RAYER..

Tak plak gua rayer ucapan rayer tuh important.
Yang gua rase lagi penting dari tuh, ucapan maaf..
So.
Gua dengan rendah diri yang memang sebenarnye dah cukup rendah.
Ingin memohon jutaan maaf pada sanak saudara, kenalan jauh dan dekat..
Segala kesalahan gua yang disengajakan atau tidak disengajakan..

*btw, ni entri gua paling skema

Gua takde kad rayer.
Gua takde duet juta-juta nak bagi.
Gua takde mesej yang best untuk gua send.
Tapi gua seiklas hati memaafkan kesalahan sape2 terhadap gua..

SELAMAT HARI RAYER. MAAF ZAHIR BATIN


p/s: Raye taun nih single lagi. Ntah taun bile gua leh gi raye umah pakwe gua.. =p


6 comments:

Billa.Bel said... [Reply to comment]

lu xpyh nk buat open house la kalu stakat nk serve 8pinggan je. hahahahaha. hye naa ! :)

hanna.dotter said... [Reply to comment]

watlu!
sebab gua tau lu nak makan banyak la gua serve 8 pinggan jek.
hai bel!ngeh3x,,

cart kartika said... [Reply to comment]

selamat hari raya ye..^^

hanna.dotter said... [Reply to comment]

hehe.selamat2.mane duet raye?wahahhahaha.

Danial Razak said... [Reply to comment]

hahaa..selamat hari raya..=)

p/s-kalau buat komen ni pop up window dan buang word verification lagi cun blog nih..

hanna.dotter said... [Reply to comment]

oowhh..nanti try..
sori...baru nak setat berblog2..kehkehkeh